14.6.15

CONSTITUCIÓ DEL NOU AJUNTAMENT DE SANT QUIRZE DEL VALLÈS- 13 JUNY 2015





DISCURS COM A PORTAVEU DEL GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA
 
Bon dia a tots i totes, primer de tot permeteu-me felicitar a la nova alcaldessa, la Sra. Elisabet Oliveras i desitjar-li molt bona feina i molts encerts en la seva etapa com a màxima responsable de l’Ajuntament.
Felicitar també a tots els regidors i regidores que hem sortit elegits democràticament i emplaçar-nos a un mandat de diàleg i negociació, de tolerància i respecte, com entenem que ha de ser la bona política i més la política local i que és el que avui demanda la ciutadania, anteposant sempre els interessos de Sant Quirze per sobre dels particulars i partidistes.
Com a portaveu del grup municipal socialista vull fer un agraïment especial als prop de 1000 quirzetencs i quirtezenques que ens han donat la seva confiança en aquestes eleccions i que ens han permès mantenir els resultats de fa 4 anys en un moment de tanta convulsió política, de manera que continuem sent la tercera força política a Sant Quirze. Tot i així, aquest no era lògicament el nostre objectiu, el nostre objectiu era millorar els resultats per poder ser una força política decisiva en la gestió del govern municipal i poder tenir major influència en la priorització i execució de les polítiques locals, en tot cas, ens podem sentir relativament satisfets amb aquest resultats però continuarem treballant per millorar-los  en el futur i poder ser realment decisius.
 
Així com tot el nostre agraïment als companys i companyes de l’agrupació socialista de Sant Quirze per tot el seu suport i ànims i per mantenir-se ferms en la defensa dels nostres valors i ideals per una societat més justa i igualitària. Nosaltres, tant el meu company Carles, com jo mateixa treballarem per ser dignes representants d’aquesta confiança que heu dipositat en nosaltres.
Les nostres responsabilitats i la nostra manera d’entendre la política local ha estat i serà sempre en positiu, treballant propostes constructives en benefici de la ciutadania, així ho hem fet en les nostres responsabilitats de govern durant aquests anys i així ho farem des de l’oposició, amb unes premisses fonamentals que sempre hem intentat acomplir: el compromís amb Sant Quirze, el compromís amb tots els veïns i veïnes de Sant Quirze, estant al seu costat i escoltant tothom així com l’assumpció de la responsabilitat que suposa ser un representant públic i la lleialtat institucional cap al nostre ajuntament, que és la nostra institució, la casa de tots i totes, de tots els veïns i veïnes de Sant Quirze.
Per això, treballarem per trobar i acordar els instruments necessaris perquè les polítiques socials, d’igualtat, solidaritat i participació ciutadana així com la transparència en la gestió municipal, siguin una prioritat en l’acció local.
 
En aquesta línia, els regidors i regidores socialistes hem signat un “compromís ètic amb la ciutadania” que hem fet públic i en el qual ens comprometem entre altre coses a exercir els càrrecs públics amb honestedat i transparència, a fer públiques les nostres declaracions e béns i activitats a l’inici i al final del mandat, a que l’exercici del càrrec públic no sigui un privilegi sinó un servei als interessos generals, que no existeixen responsabilitats indefinides ni il·limitades, i que totes han d’estar subjectes a un termini i a unes incompatibilitats.
I com que un dels nostres principals compromisos és fomentar la participació ciutadana i la transparència en la gestió municipal, hem d’aprofitar l’oportunitat que la ciutadania vol intervenir de manera més directa i continuada en la vida política, ja no són suficients els processos electorals cada 4 anys, s’han de buscar els instruments perquè tothom que hi vulgui participar ho pugui fer. Esperem i desitgem que puguem tirar endavant el Consell de Ciutat i les audiències públiques als plens municipals. Seria una bona manera d’iniciar el mandat i poden estar segurs que per fer-ho possible ens tindran al seu costat.
 
Moltes gràcies a tots i totes, bona feina i visca Sant Quirze!

Sílvia Peralta
Portaveu PSC-CP
 
Sant Quirze del Vallès, 13 juny 2015